Peter Groot, Keurslager

Over onze Keurslagerij

Onze Keurslagerij is onze trots. Iedere dag doen wij ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Wij gebruiken altijd de verste ingrediënten voor het eindresultaat van de beste kwaliteit. Onze passie voor het slagersvak zie en proef je zonder meer in onze producten. 
Bij ons kun je altijd terecht voor iets meer, dus kom gerust langs in de winkel. Iedere dag staat ons deskundige team klaar om je te helpen en van persoonlijk advies te voorzien.

Lamskoteletjes

Er zijn 'gewone' lamskoteletten (dubbele of enkele) en koteletjes van de lamsrack. Deze laatste worden uit de lamscarré gesneden en zijn extra decoratief door de lange, schoongemaakte, ribbetjes. Vaak telt een carré tussen de zes en acht ribben met vlees.

Ribeye - truc

Kalfsribeye is snel klaar en wordt net als biefstuk niet helemaal gaar (rosé) gegeten. Tips voor het roosteren. Doe dit op een matige temperatuur of plaats het rooster van de barbecue hoog. Er is een trucje om te controleren of het vlees gaar is: is het stukje vet in de ribeye zacht geworden, dan is het vlees van binnen mooi warm.

Rollade braden

Doe bij het aanbraden niet al de braadboter ineen keer in de pan, maar voeg ongeveer 1/4 deel later toe. U moet de rollade regelmatig keren.Leg het deksel schuin op de pan. Dan kan het vocht ontsnappen, maar de warmte blijft toch in de pan. Zo voorkomt u dat het vlees gaat smoren. (Dat gebeurt namelijk als u de pan met het deksel afsluit.)

Peter Groot, Keurslager

Van Ostadelaan 276
1816JH Alkmaar
0725120919

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten