Peter Groot, Keurslager

Al ruim 50 jaar een begrip in Alkmaar

In 1962 begonnen mijn vader (Peter) en Moeder (Git) een buurt slagerij in de Dahliastraat. Mijn ouders opende daar hun eerste slagerij. Mijn moeder vertelde dat zij met niks begonnen en dat zij in het begin 10 klanten per week hadden. In die tijd ging mijn moeder op de fiets langs bij klanten om vleeswaren rond te brengen. De buurt winkel groeide uit tot een volwaardige slagerij. Zo is het allemaal begonnen. Mensen kwamen van heinde en verre voor de heerlijke metworst en Filet Americain van mijn ouders. Mijn vader had een geheim recept waardoor de vleeswaren en salades dé specialiteiten van het huis werden. Om de drukte te verdelen werd er in 1973 een tweede winkel geopend in de Rembrandtstraat. 

Grote tegenslag

In 1990 kregen mijn familie en ik te maken met een grote tegenslag. Mijn vader Peter overleed plotseling op vijftigjarige leeftijd. Van jongs af aan ben ik opgegroeid in de slagerijen van mijn ouders. Het was een enorm dieptepunt toen mijn vader plotseling overleed. Mijn ouders wilde nog minstens 10 jaar samen in de slagerij werken. Daarna zouden mijn broer en ik het stokje overnemen. Het overnemen van de zaak werd door omstandigheden erg versneld en op 26 jarige leeftijd nam ik samen met mijn broer het stokje over. Ik werkte op dat moment al enige tijd samen met mijn vader die mij de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd. Gelukkig had ik ook al enige ervaring opgedaan bij diverse andere slagerijen en volgde ik de slagersvakschool waar ik onderandere mijn vakdiploma's en ondernemers diploma heb gehaald. 

Verhuizing naar winkelcentrum de Hoef

In 1998 ben ik verhuisd van de Rembrandtstraat naar winkelcentrum de Hoef in Alkmaar. In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid van een traditionele slagerij naar een "lekkere eet ideeën winkel". Van Livar varkensvlees tot dagverse maaltijden. In mijn keurslagerij is alles mogelijk. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten een ruime keuze hebben. Daarom bieden wij niet alleen de gewone producten aan zoals een hamburger en een slavink maar ook heerlijke specials zoals een culinaire hamburger, winterslavink, Carpaccio rolletjes of Kip v/d chef. Dit winkelcentrum is in 2015 geheel gerenoveerd tot een modern en ruim winkelcentrum. In de Hoef zijn ruim 20 winkels waaronder veel vers speciaal winkels en supermarkten. In de Hoef parkeer je geheel gratis. 

Ik hoop u snel eens te mogen ontmoeten in mijn keurslagerij.

Peter Groot

Peter Groot, Keurslager

Van Ostadelaan 276
1816JH Alkmaar
0725120919

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten